Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

κυκλοι

Παρατηρω τους κυκλους που κανω στη ζωη. Σαν ζωγραφια στην αμμο διαγραφω κυκλους, τους κλεινω, τους ξανανοιγω, απομακρυνομαι, επιστρεφω. Παντα λιγακι αλλιως, Λιγακι πιο καινουρια. Καποτε ειχα αγαπη για τη θαλασσα. Τα τελευταια χρονια το ειχα ξεχασει. Πως ειναι δυνατον να ξεχνας χαρακτηριστικα που σε ακολουθουσαν δυο ζωες; Πολυ εντυπωση μου κανει. Αλλά το ειχα ξεχασει. Φετος, μετα απο πολλα χρονια, ονειρευτηκα την αισθηση του νερου. Ορεχτηκα μια δικη μου παραλια.

Υποθεση : Η Καρι, στο Sex and the city, βρισκεται με μια παλια της φιλη, η οποια ειναι παντρεμενη με δυο παιδια και με εμμεσο τροπο εθιξε την Καρι, επειδη της ειπε οτι καποτε εδινε 500 ευρω για ενα ζευγαρι παπουτσια, αλλά τωρα εχει δυο παιδια και δεν μπορει να το κανει. Δεν δινει την ιδια αξια πλεον στα παπουτσια.
Η Καρι ενιωσε οτι, ενω ειχε ξοδεψει πολλα χρηματα για δωρα σε αυτη τη φιλη της (στον αρραβωνα, στον γαμο, στις γεννες των παιδιων της) την εκρινε τωρα αδικα, επειδη ξοδεψε 500 ευρω για τον εαυτο της. Γιατι, κανείς δεν γιορταζει την επιλογη μιας ελευθερης γυναικας να μεινει ελευθερη και να μην παντρευτει, να μην κανει παιδια κτλ.
Και μου φανηκε πολυ σωστη η σκεψη αρχικα. Δεν εχω κανει ποτε δωρο σε φιλη-ο μου επειδη ειναι ελευθερη-ος. Τελικα ομως συμπερανα οτι καμια φιλη-ος μου δεν με καλεσε σε μια τετοια γιορτη. Εχω φιλες και φιλους ανυπαντρους. Να θυμηθω να τους πω για το επεισοδιο αυτο.

Ενας κυριος μου εφερε  σημερα την Καινη Διαθηκη, ως δωρο, στο γραφειο. Ειναι γεματος αγαπη και μιλουσε για τον Θεο κι ελαμπαν τα ματια του. Μεγαλος σε ηλικια και υποπτευομαι οτι θα ηταν πολυ ομορφος νεαρος αυτος ο αντρας. Εκανε εξι παιδια με την γυναικα του και μου περιεγραφε πως παραλιγο να χωριζανε πριν βρεθει καποιος και τους μιλησει για τον λογο του Κυριου. Κι επειτα δημιουργησαν μια μεγαλη οικογενεια και πιστευει οτι, αγαπη σαν τη δικη τους, δεν βρισκεις ουτε μεχρι το φεγγαρι. Ετσι μου ειπε ο γλυκος μου κυριος Θεοχαρης (χαρακτηριστικο ονομα!). Οτι ειναι 43 χρονια με αυτη τη γυναικα και την αγαπαει οσο αντεχει η καρδια του. Εζησε και την κολαση και τον παραδεισο κοντα της, μου ειπε με χαμογελο.

Παρασκευη σημερα. Κλεινω τον κυκλο αυτης της εβδομαδας μου εδω. Βαζω τελεία και θα παρω πακετο το Σαββατοκυριακο για το σπιτι. Απο το ανοιχτο παραθυρο φυσαει ενα αερακι και στιγμες στιγμες νοσταλγω τον Σεπτεμβρη μου. Εχω μια ταση να μαλωνω με αυτο το καλοκαιρι. Να το στριμωχνω, να το τεντωνω στην προσπαθεια μου να το βολεψω στα μετρα μου. Ανοιξα τ' ακροδαχτυλα μου και τ' αφησα να πεσει. Ουτε που με νοιαζει αν κανω μπανιο στη θαλασσα φετος, αν θα παω πουθενα. Νερο με το καλαμακι, μικρες γουλιες και προχωραμε.

Θα διαβασω την Καινη Διαθηκη. Ξερω δεν το περιμενες. Ουτε κι εγω. Πρεπει να κλεισει κι αυτος ο κυκλος. Μενει ανοιχτος και ξεφτισμενος απο το σχολειο ακομη....Σκεφτομαι τη χαρα που θα κανει η Εριεττα οταν το διαβασει και χαμογελω
Σου αφηνω ενα τραγουδι που βρηκα πρωι πρωι στο skype μου απο την φιλη μου την Αννα.

Fernando - ABBA

8 σχόλια:

  1. αχ deedee μου ο Προσηλυτισμός πάει σύννεφο! Να προσέχεις σε παρακαλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα προσεχω καλε μου ανωνυμε. Εγω με την θρησκεια δεν εχω πολλες σχεσεις (με την εκκλησια δε, ακομη χειροτερα). Ο κυριος Θεοχαρης ειναι ενας ανθρωπος γεματος αγαπη. Τετοιοι ανθρωποι μονο αγαπη μπορουν να δωσουν. Ηθελε να με πεισει για εκεινο που εκεινος βαθυα πιστευει ως μονη αληθεια. Εγω την Καινη Διαθηκη θα την διαβασω, επειδη νομιζω οτι για να εχω καλυτερη αποψη θα πρεπει να εχω πιο ολοκληρωμενη γνωση. Προσφατα διαβασα και για τον Βουδισμο. Προσπαθω να φιλτραρω οσα βαζω μεσα μου. Σ' ευχαριστω για το ενδιαφερον :)

      Ενα ομορφο Σαββατοκυριακο ευχομαι

      Διαγραφή
  2. Πράγματι χαίρομαι πολύ αν μιλησες για μένα η υπάρχει κι άλλη Ερριέττα.Όμως αυτό δεν φτάνει .Την καινή η την παλαιά διαθήκη πρέπει να υην διαβάζεις και να έχεις και βοήθεια.Είμαι πολύ πρόθυμη να βοηθήσω,όπως με βοήθησαν κι εμένα άλλοι.Λες να είναι μοιραίο που συναντηθήκαμε?Και αναρωτιέμαι έχεις διαβάσει καμιά από τις αναρτήσεις μου>Κοπελάρα μου καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη μου Εριεττα θα ειμαι δυσκολη μαθητρια. Δεν δεχομαι ευκολα καποια πραγματα. Η δικη μου πιστη ειναι η Αγαπη κι αυτη υπαρχει σε ολες τις θρησκειες του κοσμου. Δεν θα μπορουσα να διαβασω με βοηθεια καποιο βιβλιο, ακομη κι αν αυτο ειναι η Καινη Διαθηκη. Θα προσπαθησω να ειμαι προσεκτικη στην αναγνωση και δεχομαι τη βοηθεια σου να απευθυνθω σε σενα για οποιαδηποτε βοηθεια χρειαστω.
      Εσυ εισαι η μονη Εριεττα που γνωριζω :) Γραφεται και με 2 ρ και με 2 τ το ονομα σου;;;;

      Καλο βραδακι :)

      Διαγραφή
  3. Ναι γλυκεια μου με διπλά σύμφωνα.Πλούσια τα ελέη σου.Όσο για το ότι είσαι δύσκολη μαθήτρια,κανένα πρόβλημα.Δεν θα περάσω την γριούλα απέναντι με το ζόρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣΕΧΕ DEEDEE ΜΟΥ ΠΡΟΣΕΧΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υποθετω ο ιδιος ανωνυμος εισαι στα ιδια σχολια, γι'αυτο απανταω μονο σε ενα απο αυτα..
    Μη μου ανησυχεις φιλη-ε μου. Παλιοτερα ειχα φιλο μαρτυρα το Ιεχωβα. Ενα πολυ καλο παιδι και ιδιαιτερα εξυπνο θα ελεγα. Δυστυχως η πιστη ριζωνει βαθυα μεσα μας σε πολυ μικρες ηλικιες και δυσκολευομαστε να δουμε καθαρα και να κρινουμε πιο αντικειμενικα στο τελος. Λυπομουν για τις ενοχες και τις στενοχωριες που τον επιβαρυναν λογω της πιστης του, αλλα δεν ειχα κανενα προβλημα μαζι του οσο καιρο καναμε παρεα :)
    Ειχαν κατι κουλα κι εκεινοι. Ενα που θυμαμαι ειναι οτι, απαγορευεται το καπνισμα στους μαρτυρες (για να μην βλαπτουν το δωρο του Θεου, το σωμα που τους χαριστηκε) . Δινουν λογο στον πρεσβυτερο τους αν τους πιασουν να καπνιζουν. Αλλα δεν απαγορευεται να ειναι παχυσαρκοι στην πλειοψηφια τους (ειχα παει σε συναθροιση τους). Τελοσπαντων.
    Μη μου φοβασαι, νομιζω οτι δεν κινδυνευω πια απο τετοια τερτιπια. Ο κυριος που μου εδωσε την Καινη Διαθηκη δεν δηλωνει τιποτε αλλο παρα Χριστιανος.

    Καλη εβδομαδα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή