Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

gestabo των blogs

Πριν λιγους μηνες με επισκεφτηκαν καποιοι ανωνυμοι και αφησαν καποια σχολια κρινοντας με ως μαμα και ως κηπουρο :):):)
Να σας πω την αληθεια σοκαριστηκα. Ειδικα με το σχολιο που με εκρινε τοσο αυστηρα ως μαμα. Μια φιλη μου ειπε για ενα "εργαλειο" που μπορω να το βαλω στο μπλογκ μου και να βλεπω ποιος μπηκε, τι ωρα, ποσο εμεινε, αν μπηκε στα σχολια κτλ κτλ. Γκεσταπο των μπλογκς δηλαδη :) Το εβαλα κι εψαξα ποιος αφησε εκεινα τα σχολια.
Σημασια ομως δεν εχει ποιος σχολιασε ανωνυμα με σκοπο να με πληγωσει και να με εκθεσει. Σημασια εχει που καταφερε να με κανει να το ψαξω.
Κι απο τοτε εμεινε αυτο το εργαλειο στην σελιδα μου, λες και υπηρχε νοημα. Και υπηρχαν μερες που εμπαινα κι εβλεπα καθημερινα ποιος με επισκεφτηκε. Και το θεωρω πολυ μιζερο αυτο. Ετσι λοιπον αποφασισα να το βγαλω. Απο αυριο δεν θα υπαρχει, δεν υπαρχει λογος να υπαρχει. Θα "ακυρωσω" κι ενα υποτυπωδες τετοιο εργαλειακι του blogspot. Ας μπει οποιος επωνυμος-ανωνυμος θελει να προσπαθησει να με εκθεσει, να με πληγωσει, να με ταραξει. Νομιζω οτι εχω μαθει πλεον να προσπερναω :)

Δεν μπορω την εμπαθεια, την αγενεια, την κουτοπονηρια, τον σνομπισμο και τους εξυπνακηδες. Θελω να ανεβαινω σκαλοπατια, οχι να κατεβαινω.

Το μπλογκ αυτο υπαρχει για την ευχαριστηση μου. Ουτε ειναι κανενα βαθυστοχαστο μπλογκ, ουτε με καμια ιδιαιτεροτητα. Ειναι απο αυτα τα σαχλα που πολλοι βαριουνται και περιγραφει την ζωη μου. Ετσι σε στυλ σεπια οπως θελω να τη ζω, οσο τα καταφερνω. Γελαω, παιζω και δεν με ενδιαφερει απο που ερχεστε και γιατι. Φτανει να κανουμε για λιγο ή πολυ παρεα. Οσο περναμε καλα :)

Επιστροφη στο αγνωστο....

26 σχόλια:

  1. Ε, μα μόνο έτσι έχει γούστο να είσαι εδώ..εκφράζοντας χαρές, λύπες, εκνευρισμούς, ενδιαφέροντα.. ότι τέλος πάντων επιθυμεί ο καθένας από εμάς..
    Αυτό έχει να κάνει με τον καθένα από εμάς, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, και θα ήταν αφάνταστα βαρετό να μην υπήρχε διαφορετικότητα.. Πάντως και εμένα με ..εκπλήσσουν ακόμη και σήμερα μετά από τόσο καιρό στο blogging, αυτά που αναφέρεις.. Στην εκτός του ίντερνετ ζωή τα ήξερα..και τα θεωρούσα ως μέρος της..μα κάποιος να τα βγάζει και πίσω από μια οθόνη;; Τι κομπλεξ και πόσο άδεια ζωή τελικά έχει; Και εγώ έχω πάψει να ασχολούμαι.. Σε μένα πριν κάτι μήνες..ενας συνblogger είχε σειρά αναρτήσεων με links..με προτροπές για τι να αναρτώ, και "συμβουλές" τι να μην αναρτώ (!!) και που έχω κάνει αναφορές - κατά τη γνώμη του- λάθος!! Μα τι χαζός, και παράλληλα πόσο κενός και τι ιδέα μπορεί να έχει για τον εαυτό του ότι μπορεί να με ενδιαφέρει του οποιουδήποτε αγνώστου η γνώμη;

    Τα είπα και ξεθύμανα.. :) :) :) Εγώ δεν ανάρτησα ποτέ κάτι σχετικό στο blog, προτίμησα να τον αγνοήσω, όσο κ αν προκαλούσε..

    Τελικά στα έγραψα εδώ..
    χα χα
    Σόρυ για το κατεβατό..
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αρτιστακι μου

    κι εγω ειμαι της αποψης να μην απαντας σε τετοιου ειδους σχολια.
    Με αυτη την αναρτηση τον εαυτο μου κρινω, που καθησα και μπηκα σε τετοιο τρυπακι τους τελευταιους 2-3 μηνες. Δεν μου αρεσε και τελος, το εκοψα :)

    Η γνωμη ενος αγνωστου ισως να εχει ενδιαφερον, αν γινει με ευγενεια. Αλλα οταν στοχος ειναι να ρηξει απλα δηλητηριο και να φυγει, χανω κι εγω το νοημα.

    Φιλακια αρτιστα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντιν Ντόνα μου ΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!
    ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΑΧΛΟ!!!!!
    μα τι λες τώρα καλό μου?
    το να περιγράφει κάποιος την καθημερινότητά του σ ένα μπλογκ είναι κομμάτι της ζωής του.
    Αλλά όχι σαχλό ψυχή μου για όνομα!
    Είπαμε:
    ΑΛΛΟ ΑΠΛΟ...
    αλλο απλοϊκό.
    Εννοείς οτι έχει πολλές φορές αυθορμητισμό και μικρά κομματάκια του πάζλ της καθημερινής σου ζωής η οποία είναι, όπως και του καθένα μας,ποικίλης ύλης ...αλλά οχι σαχλό.
    Γιατί σαχλό είναι αυτό που δημιουργεί στον απέναντι την αίσθηση του α - νόητου.
    Το να εκφράζεις ωμά και ειλικρινά την καθημερινότητά σου δεν έχει καμμιά σημασία.
    Σημασία έχει ο ΤΡΟΠΟΣ που την εκφράζεις.
    Κι ο δικός σου κάθε άλλο παρά ανόητος και σαχλός είναι.

    ΤΕσπα η προσωπική μου άποψη είναι... οτι όσοι δεν γουστάρουν κάτι πραγματικά δεν το αγγίζουν,κι εννοώ οτι όταν μπαίνοντας σε κάποιο μπλόγκ δεν μας αρέσει κάτι δεν υπάρχει λόγος να το σχολιάσουμε αν μας χαλάει την διάθεση.
    Η ΕΝ πάση ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ οταν μας χαλάει και θέλουμε σώνει και καλά να το σχολιάσουμε ας εξετάσουμε 3 λεπτά πρίν ποιό κομμάτι του ψυχισμού μας ταυτίζουμε μ αυτό που διαβάζουμε και μας χαλάει κι ας το πούμε...καλό κάνει δεν κάνει κακό.
    Αυτό που μας χαλάει πάντως δεν έχει να κάνει με τον άλλο άνθρωπο αλλά με μας τους ίδιους.
    Ενα κομμάτι του εαυτού μας καθρεφτίζεται σ αυτό που μας αναστατώνει και επειδή "είμαστε μόνιμα στην παούρα" κατηγορούμε τον άλλον .
    Αλλιώς δεν μας αγγίζει κι αδιαφορούμε πλήρως και δεν έχουμε και καμία ανάγκη να το σχολιάσουμε.

    Εχω μπεί σε πολλά μπλόγκ που μου είναι ενδιαφέροντα κι αδιάφορα.
    Σε ενδιάμεση κατάσταση σπανίως.
    Την αδιαφορία μου την δείχνω γιατί δεν σχολιάζω.
    Το ενδιαφέρον μου επίσης γιατί σχολιάζω.
    Αυτό που δεν ξέρω τι να το κάνω είναι η ενδιάμεση κατάσταση.Εκεί μου βγαίνει ένα πράμα τι να σου πω!!!!!
    Μπλιάααχ!
    Είναι γιατί κι εγω μέσα μου όλα όσα έχω σε ενδιάμεση κατάσταση ,μεσοβέζικα και μη ξεκαθαρισμένα ,τα νιώθω μπλιάχ.
    Απλό δεν είναι?
    Ε?

    Σε φιλώ ζουζούνι και πάω να χωθώ στα νήματά μου.Εχω πολύ δουλειάααα!
    Αλλά μ αρέσει!
    ¨:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαραωνα μου

    σε ευχαριστω για την θετικη ματια σου πανω μου :):):)
    Ηταν ομως πραγματικα ΣΑΧΛΟ αυτο που εκανα εγω τοσο καιρο, που παρακολουθουσα το μπλογκ μου :) Ανοητο ναι, ετσι το νιωθω. Ηταν ανοησια αυτο που εκανα.

    Και συμφωνω απολυτα με αυτο που εγραψες. Οταν με θυμωνει/στενοχωρει, προκαλει κατι, πρεπει πρωτα να εξετασω γιατι μου συμβαινει αυτο. Που βρηκε ανοιχτη πορτα και περασε μεσα μου!

    Εχει τυχει να διαφωνησω κι εγω με ανθρωπους. Απλα το κανω με ανθρωπους που με ενδιαφερουν μονο και επωνυμα. Κι εχει τυχει και στο φιναλε να αλλαξω εγω γνωμη και να συμφωνησω με τον αλλον, εχει τυχει και το αντιθετο. Αν λειπει η εμπαθεια μπορει να γινουν πολυ αποικοδομητικες συζητησεις.

    Καλο βραδακι γεματο δημιουργιες ευχομαι :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ως επώνυμος ιστολόγος και ενασχολούμενος με τα κοινά του δήμου μου, συχνά είχα τέτοιες απαράδεκτες επισκέψεις κι ακόμα χειρότερες. Δεν πειράζει, αδιαφορούμε ή σβήνουμε τα εν λόγω σχόλια και συνεχίζουμε να εκτιθέμεθα με τις απόψεις μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δειμο μου

    ετσι ακρθβως.... μπορω να εκτεθω και μονη μου, χωρις βοηθεια :):):):)

    Αν δεν μας αρεσε η εκθεση δεν θα ημασταν κι εδω :)

    Καλο βραδακι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και πολύ καλά το σκέφτηκες....σαχλοί υπάρχουν πολλοί και θα υπάρχουν και να το πω πιο κοινά.....και που χέστηκες...συγνώμη κιόλας.....αν είναι να ασχολούμαστε με κάποιον ο οποίος δεν με/σε ξέρει.....καήκαμε...πάντα έχει σημασία να ασχολούμαστε με τους δικούς μας ανθρώπους...τέλοσπάντων για να μην μακρυγορώ.....έπραξες άριστα.....είσαι ένα γλυκύτατο πλάσμα και δεν χρειάζεσαι επιβεβαίωση...εγώ προσωπικά απολαμβάνω τις αναρτήσεις σου.....καλό βράδυ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπουλα κακοπροαιρετοι παντα υπαρχουν,και στα μπλογκς κ στην ζωη μας.Απλα ΑΓΝΟΗΣΕ τους.Δεν μπορεις να χαλας την ζαχαρενια σου καθε φορα που καποιος θα σου πει μια κακια.Εξαλου εχεις ολους εμας που σε αγαπαμε.Φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kι εγώ θα χαλιόμουν με ένα τέτοιο σχόλιο, και πιστεύω πως δύσκολα κι εγώ δε θα έμπαινα στο "τριπάκι" να δω ποιος ειναι και τα συναφή, είναι βλέπεις πολύ ευαίσθητο και ιδιαίτερο το θέμα για το οποίο δέχτηκες "επίθεση". Όμως όπως είπαν και οι προηγούμενοι έκανες πολύ καλά σήμερα...
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν κάτι δεν αξίζει, προσπέρνα το! Η ζωή είναι πολύυυ μικρή για να τους δίνουμε αξία! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα. Συνήθως δε γράφω τέτοια ώρα. Απλά θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια για τον τρόπο που απάντησες στα τότε σχόλια. Είσαι βαθειά φιλοσοφημένο άτομο Ντι. Εχεις δουλέψει πολύ με σένα και δεν έχεις τίποτα να "φοβάσαι". Το να ψάχνεις πρώτα το άδικό σου και μετά να κρίνεις, είναι κεκτημένη ικανότητα σου, όχι χάρισμα.

    Νομίζω δεν μετρά η υποστήριξή μας, ούτε να πείσουμε για το αν είσαι τι. Η απλότητα είναι σπουδαίο πράγμα. Είναι και κάτι που προσωπικά ζηλεύω ως εκπαιδευτικός. Αν και δεν θεωρώ ότι η καταγραφή του εαυτού μας είναι "απλή". Μάλλον ωριμάζει πρώτα εμάς κι μετά είναι "πάρε-δώσε". Οι αναρτήσεις σου έχουν φράσεις-μαχαίρια από αλήθεια, που λατρεύω. Δεν θέλω να χάνω ούτε μια. Είναι κέρδος πολύτιμο η ματιά σου στη ζωή μας.

    Τη φάση με τα στατιστικά, οι περισσότεροι την περνάμε και μετά την προσπερνάμε ως ανούσια.Νιώθω ότι θεωρείς μαλακία που το έκανες γι αυτό το λόγο, αλλά δεν α είναι η τελευταία, έχεις/ουμε πολλές ακόμα :) χαχαχα

    Είσαι θεά ρε, φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαιρακι μου

    ετσι, ειναι. Ειναι κουτο να ακουμε τοσο τις γνωμες οσων δεν μας γνωριζουν :)
    Απλα ηθελα να ξεφορτωθω κι αυτη την παρακολουθηση του μπλογκ μου. Σαν σκορος με ετρωγε :):)

    Καλημερααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρεβεκκα μου

    μη στενοχωριεσαι για μενα. Μαθαινω να προσπερναω τα ασχημα :):) Για λιγο με επηρεαζουν κι επανερχομαι στα φυσιολογικα μου. Η αναρτηση εγινε περισσοτερο για να σχολιασω τη δικη μου κατινια που παρακολουθουσα ποιος μπαινει στο μπλογκ.

    Καλημερα κι ευχαριστω πολυ για την συμπαρασταση :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λιλιουμ

    ετσι οπως το ειπες. Ηταν λιγο ευαισθητο το σημειο που χτυπησε ο αγνωστος περαστικος :) Αλλα τελικα καλο μου εκανε :)

    Καλημεραααααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Besixdouze

    δικιο εχεις, αλλα δεν το ελεγχω παντα :):) Οταν το σκεφτομαι πιο ψυχραιμα ομως καταλληγω κι εγω στο ιδιο. Ειναι κριμα να χαλαμε την ομορφια της ζωης χωρις λογο :)

    Καλημεραααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. freedula μουυυυυυ
    φιλεναδιτσα μου

    μου λειπεις εδω μεσα, στο εχω ξαναπει το ξερω :):)

    Ναι μωρε, δικιο εχεις. Τον ανωνυμο μπορεσα και τον προσπερασα ευκολα τελικα. Την κατινια, να παρακολουθω το μπλογκ μου, ειπα να ξορκισω :):) Με τρωνε τετοιες συνηθειες, δεν τις μπορω :)

    Αν ζητησω απο τον αη Βασιλη να σε φερει πισω στην μπλογκογειτονια, θα με ακουσει;;; Ημουν καλο κοριτσι φετος :):):)

    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. πολυ βιαστικα για την ωρα

    δεν αντεληφθειν οιαδηποτε κακοηθειαν εναντιον σου και ειμαι σιγουρη πως δεν εχω χασει και αναρτηση...

    δε ξερω για ποιο εργαλειο μιλας
    αλλα σορυ λιγο με τις ανωτεροτητες
    διοτι συχνα μπερδευονται με την αγαθοσυνη

    προσωπικα θα ηθελα πολυ να μαθω
    ποιος μπαινει στη διαδικασια να με ψαξει και να με βρισει ...
    οπως και για το τι κανει καποιον ανθρωπο να εχει τετοια απωθημενα μεσα στην πολυκοσμια των μπλοκ ..

    καθολου Κατινιά δεν το θεωρω νταρλινγκ :)

    Κατινιά θεωρω
    -ανωνυμως να κανεις κριτικη ..αντιγραφη, κλοπυ ραιτ, ρίξιμο και δηθενισμους...σε καποιον που απλα γραφει για ν α περασει καλα

    Και κατι σαν μπανιστηρι το θεωρω επισης αλλα θα το κανω ποστ::)))


    Φαραααααα
    μια μκοκκινη μεταξωτη κλωστη
    γω γω γω
    σου την πηρα::)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ελα ρε τωρα τα ειδα:::))
    πταισματα!!

    πρεπει να σε στειλω αλλου να δεις πεσιμο

    μμ δε διακρινω καποια προσωπικη εμπαθεια
    ναλλον ητο τυχαιος και περιπλανωμενος αργοσχολος...

    οι εμμονικοι κανουν μπαμ απο μακρια ειτε γραφουν ειτε δε γραφουν

    δωσε αφεση

    αλλωστε τωρα ειναι Χριστουγεννα ακομα και η Μαγια δινει γλυφιτζουρια στα παιδακια και περναει τις γιαγιαδες απεναντι


    χχχχχχχχχχχχ

    (εχω πενθημερο μπροστα χαλαροοοο
    θα σας πεθανω Κυριες μου
    -σχολασα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ταλι μου

    το ξεπερασα ευκολα τοτε :) Αλλιως θα σε φωναζα για βοηθεια, ετσι μονη μου θα εμενα να αμυνθω;;; Θα φωναζα ολους τους φιλους :):)

    Δεν ξερω αν ειναι σωστη η λεξη κατινια γι' αυτο που εκανα, αλλα ουτε η αλλη ακρη ειναι η αγαθοσυνη. Η αδιαφορια σε τετοια θεματα μου παει πιο πολυ, αλλα δεν ειμαι και ο Δαλαι Λαμα οταν με κρινουν τοσο αυστηρα :)

    Κι αν βαλεις αυτη τη σελιδα να παρακολουθει ποιος μπαινει στο μπλογκ σου (http://statcounter.com/) μπαινεις στο τρυπακι να το ελεγχεις ανα διαστηματα. Εμενα με εκανε να μη νιωθω καλα με τον εαυτο μου. Μου φαινοταν σαν να ειχα χασει λιγακι τον στοχο.

    Φιλακια πολλα xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. εχεις χαλαρο πενθημερο;;;;;;;

    Πως κι ετσι;; Φτου φτου μη σε ματιασω :)




    Ναι δεν ηταν κανεναν μεγαλο πραγμα η "επιθεση" που εγινε τοτε. Η αναρτηση ειχε σκοπο να τονισει περισσοτερο τη δικη μου συμπεριφορα. Πως ειχα κολλησει και παρακολουθουσα ποιος εμπαινε στο μπλογκ μου.

    Δινει η Μαγια γλιφιτζουρια;;; Εχει και καρτες μου μαζι;;; :):):):):)

    xxxxxxxxxxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αλλη φορα να με φωναξεις
    εμενα μου αρεσει να καθαριζω για τους φιλους μου!!::)))



    προσωπικα τα χω περασει αυτα σε παλια φορα και εχει σπασει η χολη μου
    τωρα ειλικρινως δε με νοιαζει

    θεωρω ομως απιστευτη καφριλα
    αυτη τη συμπεριφορα διοτι η βλακεια ειναι αητητη
    και ποτε δεν πρεπει να υποτιμας τον διπλανο σου ...

    ως βλακα:)


    λοιπον σημερα θα στολισω
    μαλλον για την ακριβεια σημερα θα ανοιξω το δεντρο που ειναι τεραστιο αλλα οχι τωρα μετα ..

    τωρα τι να κανω?
    να παω λες στης Μαγιουλι να πω τα καλαντα η να παω στου Κωσταντινου να δω αν επλυνε τα προικια το υπηρετικον προσωπικον της νυφης????

    πφφφφφφφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. γιες γιες εχει κατι απεργια και λειπουν οι μισοι καθηγητες
    Απο Δευτερα λοιπον η μορφωση

    τωρα χαλαρωση και το ηθελα πολυ πολυ
    αφου στο γυρισμο απο το χαμογελο πονεσαν τα μαγουλα μου

    ::))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οχι απο τωρα τα καλαντα, υπομονη.... μαθαινουμε στην Ισμηνουλα και λεει το "χει" οταν τραγουδω τα τριγωνα καλαντα. Θα την παρουμε μαζι οταν παμε να την καλοπιασουμε.... δεν θα μπορει να βρισει μπροστα στη μικρη :)

    Κι εγω αυτο το Σαββατοκυριακο θα στολισω.... πρωτη φορα που αργησα τοοοοοοσο πολυ. Εγω συνηθως ειμαι απο τις πρωτες που στολιζουν.... αλλα ειμαι και απο τις πρωτες που ξεστολιζουν κιολας :)

    τα πιτσουνακια επεστρεψαν απο την Αρλουμπα;;; Θα ερθω να δω κι εγω σε λιγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Taliiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!
    Aσε την κόκκινη κλωστή κάτω μη σε πιάσω απ το κοτσίδι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν την προσέχεις κι εσυ Ντιν-Ντόνα μου λίγο....εδω σχολιάζει ...εκεί βρίσκεται.
    Μόλις χαλαρώνει λίγο το ρίχνει στην σκανδαλιά κατευθείαν...
    αν την δείς κατα δω πάλι ...πάρτης την κόκκινη κλωστή και δώστης μια κουδουνίστρα της Ισμήνης μπας κι ησυχάσει.
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μεινει ησυχη Φαρα μου

    θα της δωσω καποια πανινα βιβλιαρακια της Ισμηνης να μελετησει μεχρι να τελειωσεις εσυ τις δουλειες σου :):)

    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή