Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Εχω πολλα νευρα!!!

(η φωτογραφια ειναι απο το flickr)

Εχω μεινει αφωνη αυτη τη στιγμη παιδια!!



Να σας πω την ιστορια απο την αρχη.



Εμεις νοικιαζουμε μια μεζονετα και κολλητα διπλα σε μας, μενει σε μια αλλη μεζονετα, η μαμα της σπιτονοικοκυρας μας. Γυρω στα 88 χρονων, ολομοναχη. Ειναι μια πολυ γλυκια γιαγια. Εχει λιγακι της παραξενιες της λογω ηλικιας, αλλα δεν μας εχει δημιουργησει ποτε κανενα προβλημα. Εδω και σχεδον ενα χρονο ηρθε να μεινει στην μεζονετα πισω απο μας και η κορη της (η σπιτονοικοκυρα μας) με τις 2 κορες της (ηλικιας γυρω στα 12-22 και οι δυο). Ηξερα οτι η σπιτονοικοκυρα μας το μονο που εχει στο μυαλο της ειναι τα χρηματα και ειχα ακουσει οτι εκμεταλλευεται ακομη και την συνταξη της μητερας της και την αφηνει να ζει με 100-200 ευρω τον μηνα!!!!! Η γιαγια απο διπλα δεν μπορει να καθαριζει μονη της και καποια πρωινα που βγαινει και κανει λιγο τις σκαλες μπροστα απο το σπιτι παραπονιεται οτι ζαλιζεται. Εχει παρακαλεσει τις εγγονες της να την βοηθησουνε αλλα τιποτα!

Η σπιτονοικοκυρα μας ειναι εισοδηματιας. Δεν δουλευει, καθεται και εισπρατει νοικια. Μου κακοφαινοτανε που δεν χαλαλιζε λιγα ευρω για να εχει μια γυναικα μια φορα την εβδομαδα να καθαριζει στην μαμα της. Βρηκα ομως ενα φυλλαδιο που ελεγε οτι υπαρχει προγραμμα του δημου που λεγεται "Βοηθεια στο σπιτι" και χαρηκα. Αποφασισα να τηλεφωνησω εγω να ερθει μια κυρια για να αναλαβει τα ψωνια, τα φαρμακα και την καθαριοτητα της γιαγιας.



Τηλεφωνω λοιπον σημερα το πρωι , κανονιζουμε τα σχετικα με την κοινωνικη λειτουργο και την νοσηλευτρια και στο τελος που λεω το ονομα της γιαγιας τι μου λενε;;!!;;;



"Α, δεν μπορουμε να την αναλαβουμε την κυρια, την γνωριζω. Ειχαμε ερθει και παλιοτερα που μας τηλεφωνησαν αλλα μας εδιωξε η κορη της" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





Κι αντε οταν την ξαναδω εγω την σπιτονοικοκυρα να χαμογελασω και να της ευχηθω μια αληθινη καλημερα!!!!

Τι καρδια εχουν αυτοι οι ανθρωποι;;;;; !!!!

4 σχόλια:

  1. το διαβαζα και ειλικρινα παγωνε το αίμα μου..τι να πω..κριμα..

    διαβασα και την προηγουμενη αναρτηση σου και ειναι ενα θεμα που με καιει..το τσιγαρο..
    το μεγαλυτερο διαστημα που καταφερα να το κοψω ηταν.......μιση μερα...και μετα καπνισα και τα χαμενα τα πρωινα τσιγαρα..δυσκολο πολυ

    καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τ ι να πω δεν εχω λόγια να πώ..Αυτο που εχω γλυκειά μου να σου πω ειναι οτι οχι χαμογελαστή καλημέρα να της πείς...αλλα χρειάζεται να την κατσαδιάσεις για την κατάντια της μητέρας της της!!Κρίμα!!Ανθρωποι που ο νούς τους ειναι μόνο το χρημα τι περιμένεις???Να σεβαστει τον γονιό της???Να χαλάσει λίγα χρήματα για την μανα της ...που την κουβαλούσε μόνο 9 μήνες στην κοιλια της??..!!Αχ εχω νευριάσει πάρα πολύ ...μπορώ να πω εχω θυμώσει!!Εγω εχω την μητερα μου σήμερα μεγάλη γυναίκα,με τις παραξενειές της λόγο ηλικίας ..αλλα την αγαπώ πολύ,και οτι μπορω προσφερω γι αυτήν και εγώ και Ο αδλελφός μου!!Ειδικα αν αρωστήσει ειμαστε ολοι μαζί ενωμενοι!!ΜΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ
    καλο σου βράδυ !!Πρώτη φορα περαστική απο το μπλοκ σου...θα σε παρακολουθω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παπαρουνιτσα μου

    κι εμενα με πιανει απελπισια με το θεμα αυτο. Ειναι και σπιτονοικοκυρα μου και στην κατασταση μου δεν ειμαστε να ανοιγουμε καβγαδες και να ξεσπιτωνομαστε!


    Το τσιγαρο να προσπαθεις να το κοψεις μια φορα το χρονο..... το χειροτερο που εχεις να παθεις ειναι να μην τα καταφερεις :):)

    Καλημερααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. annafrank

    καλως ηρθες :)

    Με την σπιτονοικοκυρα μου εχω βγει πολλες φορες εξω απο τα ρουχα μου. Τις περισσοτερες φορες αφορουσαν πραγματα του σπιτιου και διναμε τοπο στην οργη επειδη δεν βγαζαμε ακρη. Ειναι τρελλη η γυναικα. Τωρα ομως (ειμαι εγκυος στον 9ο μηνα) δεν μπορω να ανοιξω μετωπα και καβγαδες. Και καλημερα θα της ευχηθω και θα της χαμογελασω.... και μεσα μου θα ευχομαι να υπαρχει θεια δικη!!


    Ας ευχηθουμε να βρεθει μια λυση για την γιαγια απο διπλα, ειναι κριμα να πληρωνει αυτη την κακια της κορης της!

    Καλη σου μερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή